Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fashion Awards 2011 Az Év Fiatal Divattervezője Pályázat

2011.03.22

f3-copy.jpg

Pályázati feltételek:

A Fashion Awards Hungary 2011-ben immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, mely a továbbra is hazai divatipar elitjének a legrangosabb seregszemléjét jelenti. Más magyarországi divathoz kötődő megmérettetésekkel szemben, e díjra való felterjesztés minden évben a szakma elismerését tükrözi azáltal, hogy az egyes jelölteket maguk közül javasolják azon magyar szakemberek, akik maguk is magas szinten foglalkoznak a VII. meghirdetésre került kategória valamelyikével.

2011 tavaszán, a tavalyi nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a Fashion Awards Hungary szervezőgárdája már második alkalommal, hagyományteremtő jelleggel pályázatot hirdet fiatal Divattervezők számára.

A pályázat legfőbb célkitűzése a szakma jeles képviselőivel és a hazai szélesebb közönséggel megismertetni a jelenleg még tanulmányaikat folytató, pályára készülő tehetséges, fiatal alkotóművészeket, akik benyújtott pályamunkájukban közzétett terveik kreativitásával nyerhetik el a Divat Díjkiosztó Gála eddigi díjazottainak és fővédnökeinek döntése alapján „Az év fiatal divattervezője” elismerő címet.

A pályázat teljesítéséhez benyújtandó pályamunkák:

- 3 olyan saját tervezésű ruha(terv), amely kifejezetten a pályázó egyedi stílusába nyer betekintést, egyéb formai kötöttségek nélkül.

- 3 olyan saját tervezésű ruha(terv), amely a pályázó „megfogalmazásában” leginkább jellemző FAH stílusára, hangulatára és imázsára, egyúttal a saját, meghatározónak tartott stílusjegyek beépítésével.

A benyújtásra szánt pályázatokat csak elektronikus/digitalizált (PDF vagy jpg) formában kell eljuttatni a FAH szervezőségéhez 2011.április 20–ig a megadott elérhetőségek valamelyikére, melyek ezt követően az előzetes pályázatban megfogalmazott szándékok szerint, közzétételre kerülnek a szavazást megelőzően a FAH blogján is, ezáltal is megismertetési lehetőséget biztosítva a fiatal tervezőknek a szakma (elismert) képviselőivel és a közönséggel egyaránt.

A pályázathoz csatolni kell továbbá (a 6 db tervrajzhoz mellékelve):
1. Személyi adatokat (név, születési hely és idő), elérhetőségek (telefonszám, e-mail cím, esetleg weboldal) tartalmazó word dokumentumot. (Tervezői csoportok esetén értelemszerűen minden tagra vonatkozóan külön benyújtandó.)
2. Iskolalátogatási igazolást (Felsőoktatásban vagy akkreditált képzésben való részvételről) digitalizált formában, vagy az adott intézmény hivatalától küldött e-mail mellékleteként.

A pályázati döntőbizottság tagjai:
A Fashion Awards Hungary 2004-2010. között elismerést kapott díjazottainak és fővédnökeinek köréből kerülnek delegálásra. A díjkiosztón a 3 legjobbnak ítélt pályázó munkái kerülnek bemutatásra, akárcsak a többi meghirdetésre került kategóriában.

A pályázat leadásának határideje: 2011. Április 20.
A pályázatot a lorand@fashionawards.hu e-mail címre PDF, illetve jpg formátumban kérjük benyújtani.
(Hiányos pályázatokat nem áll módunkban elfogadni, hiánypótlásra a határidő lejártát követően nincs lehetőség.)


További információk: Szinte Romulus Loránd – FAH Alapító - Art Director
tel.: 06 70 708 22 63
2010-es Fashion Awards Hungary-n elsőként „Az év Fiatal Divattervezője” címet ANNAEVA nyerte el, az est további részleteihez lásd: http://www.cosmopolitan.hu/rw_cikk/trend/divathirek/fashion_awards_hungary_2010